Diferenta dintre aparatele de aer conditionat CLASICE si cele cu tehnologia INVERTER

CE ESTE TEHNOLOGIA INVERTER?

Tehnologia INVERTER a aparatului a aparut cu ceva timp in urma mai exact in anul 1990 au trecut deja 15 ani de la existenta sa ,la inceput a fost folosita in numeroase domeni de tehnologi, acum in anul 2015 tehnologia INVERTER este adaptata si de catre Aer Conditionat foarte multi producatori au adaptat tehnologia in aparatele sale cum ar fi : FUJITSU , GREE , DAIKIN , INVENTOR , MITSUBISHI , L.G , ZEPHIR etc
Un rol foarte important pentru un consum foarte redus este COMPRESORUL ,diferenta intre INVERTER si cel CLASIC este :

-Aparatul CLASIC se opreste si porneste foarte des acest lucru duce la un consum foarte mare de energie electrica pe cand la aparatul cu tehnologie INVERTER compresorul functioneaza la o viteza maxima pana ce acesta ajunge la o temperatura dorita de catre noi dupa care compresorul reduce viteza asta ce detecta prin senzorul adapta ca temperatura a scazut sau a urcat in functie de cum este setat

-Cele INVERTER functioneaza pe cald pana la -15 grade la exterior fata de cele CLASICE care functioneaza doar pana la cel mult -5 grade
-Cele INVERTER consuma mult mai putin curent electri facand o medie reiese ca aparatul cu tehnologia INVERTER consuma cu 40% mai putin fata de Aerele Conditionate CLASICE din clasa A

Cele INVERTER sunt foare silentioase compresorul moduleaza iar zgomotul poate scadea si la 40db la U.E(unitatea exterioara) si 20 db la U.I(unitatea interioara)

Aparatele de aer conditionat ce prezinta tehnologia INVERTER sunt considetare cele mai bune din punctul de vedere a consumului scazut al energiei electrice comparate cu Aerele Conditionate clasice
Auzim vorbindu-se tot mai des în ultimul timp despre aparate de aer condiționat cu și fără Inverter, iar mulți ne întreabă ce este acela Inverter sau daca este ceva care se atașează unui aparat de aer condiționat obișnuit.
Ei bine, Inverter nu este ceva atașabil, ci este o tehnologie nouă și diferită pentru aparatele de aer condiționat, care se definește prin însușirea acestora de a-și modula (modifica in mod continuu) capacitatea în funcție de nevoia de răcire (sau încălzire), tehnologie care are drept rezultat un consum mult mai mic de energie al aparatelor.
Aparatele de aer condiționat tradiționale folosesc un compresor care lucrează pe principiul pornit-oprit pentru a regulariza temperatura unei camere. Să presupunem că aparatul de aer condiționat este folosit vara pentru răcirea unei încăperi. La pornirea aparatului compresorul pornește și funcționează la capacitatea lui nominală, începând să răcească încăperea. Un termostat sesizează când a fost atinsă temperatura dorită și da o comanda compresorului să se oprească. Compresorul fiind acum oprit, temperatura încăperii are tendința de creștere, iar când termostatul sesizează că temperatura a crescut cu 2 grade dă un semnal compresorului să pornească din nou, aparatul de aer condiționat funcționând după acest ciclu de pornit-oprit.
Aparatele de aer condiționat cu tehnologie Inverter folosesc un model nou de compresor având capacitatea frigorifică (și calorică) variabilă, împreună cu o unitate electronică de control care comandă capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor. Astfel, la pornirea aparatului, compresorul acestuia funcționează la capacitate maximă, mult mai mare decât capacitatea nominală, reușind să răcească încăperea într-un timp mult mai scurt decât în cazul unui aparat obișnuit. Pe măsură ce temperatura încăperii se apropie de temperatura dorită, sistemul de comandă micșorează progresiv capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor, astfel încât odată atinsă temperatura dorită, compresorul va funcționa în mod continuu dar la capacitate foarte mică, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile de căldură ale încăperii și de a menține temperatura setată.
Tehnologia Inverter reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 30% raportat la aparatele convenționale, acestea fiind și mult mai silențioase, zgomotul neplăcut de pornire-oprire a compresorului fiind eliminat.
Totodată tehnologia Inverter, datorită particularităților sale, permite asigurarea unui randament mult mai bun al aparatelor pe funcție de încălzire iarna.
Sunt motive suficiente pentru a achiziționa un aparat de aer condiționat Inverter, mai ales în cazul unei folosiri intensive, când se realizează economii importante de energie, în multe țări deja fiind interzisă comercializarea aparatelor de aer condiționat clasice.